Home
Reizen
Contact
Volg ons

Volg ons

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Maandag – Zaterdag 10.00 – 20.00

GO UP

Oldtimerreis Denemarken

Prijs €850 4 dagen
Scroll naar beneden

Oldtimerreis Denemarken

€850 per persoon

Tijdens deze rondreis door Jutland bezoeken we de grootste oldtimershow van Denemarken, de mooie stad Aarhus en een aantal indrukwekkende musea/verzamelaars.

 

Algemene informatie & boeking

De prijs van deze volledig verzorgde oldtimerreis bedraagt € 850,- p.p. op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Deze prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen, alle excursies zoals in het programma besproken, alle dagen ontbijt/lunch(pakket)/diner, vervoer, reisleiding, entreegelden. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 217,50. Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven en eventuele reis- en/of annuleringsverzekering. 

Wilt u boeken, neem dan contact met ons op. We zijn van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 10 – 20 uur op tel. 053 461 61 15. U kunt ook een e-mail sturen of het formulier middels de button invullen.

 

  • Vertrek Datum
    5 juni
  • Terugkomst Datum
    8 juni
1
5 juni 2020
Vanaf Deventer* vertrekken we naar Denemarken. Onderweg worden lunchpakketten uitgedeeld en in de middag bezoeken we ons eerste museum in Denemarken. Dit museum is eigendom van een Nederlandse familie. Ze hebben een mooie collectie oude tractoren en auto’s. Natuurlijk willen we ook graag horen wat ze heeft bewogen Nederland te verruilen voor Denemarken. Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel voor diner en overnachting.
2
6 juni 2020
Jaarlijks vindt het ‘Veterantræf Kongensbro’ plaats. Oldtimerliefhebbers uit heel Denemarken trekken hier naar toe om hun mooiste trekkers te laten zien. Met zo’n 150 oldtimers is het een interessante beurs om te bezoeken en andere verzamelaars te treffen. In de middag bezoeken we het Dansk Motor- & Maskinsamling in Grenå. Hier staat een zeer indrukwekkende collectie stationaire motoren - 450 stuks! -  van voornamelijk Deense makelij. In de periode 1890 - 1930 telde het land meer dan 200 motorproducerende bedrijven. Het is dan ook niet voor niets het grootste museum van Noord-Europa.  Diner en overnachting omgeving Skanderborg, midden Jutland
3
7 juni 2020
Op steenworp afstand ligt de mooie plaats Arhuus. We bezoeken het openluchtmuseum ‘Den Gamle By’, vertaald ‘Het oude stadje’. Mensen in klederdracht tonen diverse oude ambachten en vertellen meer over het wonen en werken van vroeger. In de middag bezoeken we het grootste Ferguson museum ter wereld met ruim 250 trekkers en andere voertuigen van 1919 tot nu. Het museum is gevestigd op een melkveebedrijf waar je ook rond mag kijken. Vergeet ook niet even de werkplaats in de lopen waar vast nog wel een trekker staat waaraan wordt gewerkt. Na deze bijzondere dag rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.
4
8 juni 2020
Vanochtend bezoeken we het Munkegård Traktormuseum waar ruim 200 oldtimers van diverse merken zijn te bewonderen. In 2007 is de eigenaar gestopt met zijn melk- en pluimveebedrijf om zijn droom waar te maken. De stallen werden verbouwd, oldtimers gekocht en in 2008 werd het museum geopend met 130 trekkers. Momenteel is de collectie uitgebreid naar ruim 200 en met dit bezoek aan dit mooie museum sluiten we onze oldtimerreis Denemarken af. Aansluitend rijden we terug naar de opstapplaats en stoppen onderweg voor een diner waar we nog even kunnen napraten over alles wat we in deze 4 dagen hebben gezien: bijzonder collecties trekkers, stationaire motoren, actieve bedrijven, mooie steden en niet te vergeten de bijzonder natuur van Denemarken/Jutland.

Reis Locatie

Denemarken